SKP Kometa Brno - home AKTUALITY 2016
11. 12. 2015
Sál Nové radnice v Brně hostil slavností vyhlášení sportovce Komety Brno za rok 2015. 16. ročník této ankety pořádáme s partnery klubu Českou policií Brno a Městskou policií Brno, kdy spolu s nejúspěšnějším sportovce je oceněn policista a strážník roku. Vítězkou letošní ankety se stala Nicole Frýbortová pětinásobná mistryně České republiky, trojnásobná mistryně Slovenska, stříbrná z Mistrovství Evropy, bronzová z loňského roku z Mistrovství světa a především stříbrná z mistrovství světa 2015 v Malajsii. Dalšími ocenění obdrželi: Miluše Kottková - Za dlouholetý přínos organizaci sportu v SKP Kometa Brno Mgr. Petra Drbohlavová - Za organizaci policejního sportu a spolupráci s Kometou Věra Břínková - Trenéra roku 2015 Radim Maděránek - Sportovní výkon roku 2015 Práci všech vyznamenaných ocenil ve svém projevu i primátor statutárního města Brna Ing. Petr Vokřál.
SKP Kometa Brno hodnotila velmi úspěšný rok 2015
10.12.2015
10.12.2015 se uskutečnil v hotelu Voroněž již 18. ročník slavnostního vyhlášení nejlepších sportovců města Brna. Kometa Brno získala celkem 10 nominací. V kategorii nejlepší sportovní akce 3. místo Velká cena Brna plavání. V kategorii nejlepší sportovní kolektivy 5. místo družstvo plavání mužů. Další nominace získaly: Nicole Frýbortova a Ondřej Hanzlíček cyklistika, Aleš Hutař, Jitka Pešková, Barbora Šumová střelba, Marek Osina, Josef Nalezený, Petr Bartůněk plavání.
Nejlepší sportovci města Brna 2015
Podrobně najdete vše na novém webu
21. 11. 2015
Sálová cyklistika, ještě nedávno spíše Evropská záležitost, se stala v posledních letech celosvětovým sportem. V této konkurenci se neztratili sportovci Komety Brno, hned dva, Nicole Frýbortová a Tomáš Rozboři se probojovali do absolutní světové špičky. V Malajsii porazila Nicole téměř celou světovou konkurenci, včetně dvou mistryň světa z Německa a skončila na druhém místě, když těsně nestačila jen na Adrianu Mathis z Rakouska. Tento obrovský úspěch je nejlepší odpovědí na nepřízeň vedení české sálové cyklistiky, která vyvrcholila vyřazením z reprezentace pro nedostatečnou výkonnost a po protestu dvouletým bezdůvodným zákazem účastnit se mezinárodních závodů. Dnes oba patří svými výkony do světové elity a nic na tom nezmění názor funkcionářů. Na MS mněla Kometa i dalšího zástupce Mirka Kratochvíla (Krtka), který ve funkci rozhodčího kolové řídil finalová utkání. Všem děkujeme za reprezentaci klubu, specielní poděkování patří trenérce Věře Břínkové.
Nicole Frýbortová - Stříbrná medaile na Mistrovství světa v Malajsii
10. 2.2016
Na loňské úspěchy navázali i letos mladí sjezdaři SKP Kometa. Ve večerním obřím slalomu Poháru orlických hor (POH) v Čenkovicích vyhrála v kategorii přípravka dívky Katrin Kudělásková a vede i průběžné pořadí POH. V kategori předžačky obsadila Lucie Hlavoňová 3.místo a celkově je těsně čtvrtá. Minulý víkend se dařilo i v prestižním poháru Madeja Cup, kde obsadila Katrin Kudělásková 2 x 1. místo v kategorii přípravka a Lucie Hlavoňová byla v prvním obřím slalomu 7. Tento týden pokračuje POH závodem v Deštné a potom již následuje závod POH v domovském středisku SKP Kometa v Dolní Moravě. Gratulujeme a držíme palce do dalších závodů!!!
Mladí lyžaři SKP Komety získávají zkušenosti a medaile !
10. 2.2016
Velmi dobré výsledky zaznamenala v posledním období lyžařská juniorka SKP Kometa Klára Kašparová. Po umístění na 6. a 9. místě ve FIS slalomech v Albrechticích se v dalších závodech na Mísečkách dostala 4. a 1. místem dokonce na stupně vítězů. Této juniorské závodnici však sjezdové disciplíny nejsou dost, a proto působí úspěšně i ve skicrossu kde obsadila ve FIS závodech na Klínovci 1. a 3. místo a bude v této disciplíně reprezentovat Česko na II. zimní olympiádě mládeže v norském Lillehammeru. Gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů!!!
Stupně vítězů pro lyžařskou juniorka Kláru Kašparovou a nominace na zimní olympiádu v Lillehammeru
19. 2. 2016
Kašparová ovládla kvalifikaci i první rozjížďku. Po bodovaných rozjížďkách postoupilo do semifinále osm nejlepších lyžařek. Kašparová přes nevýhodnou pozici na startu zabojovala a prošla do finále z druhého místa. V něm česká závodnice nestačila na přemožitelku ze semifinále Gantenbeinovou, která si dojela pro zlato. Druhé místo nakonec urvala Australanka Offordová. „Zase jsem vybírala startovní pozici jako poslední, takže od začátku jsem se prala o třetí místo s Němkou. Jely mi dobře lyže, tak jsem si v průběhu jízdy věřila i na první dvě, ale jsem je nestačila dojet. Z medaile jsem ale nadšená, vůbec jsem s tím nepočítala. Skikros jezdím teprve druhou sezónu, takže to je celé super,“ zářila Klára Kašparová. „Je to největší úspěch mojí kariéry. Gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů!!!
Komeťačka sedmnáctiletá Klára Kašparová získala po heroickém výkonu na Zimních olympijských hrách mládeže bronz.
21. 2. 2016
Pořadatelé z našeho oddílu lyžování udělali pro regulérnost tratě maximum. Celá parta kolem předsedy Tomáše Brožka pracovala navzdory počasní a udržela tratě po celou dobu ve výborném stavu. Všem patří velké poděkování. Také musíme poděkovat Policii České republiky, Městské polici Brno a Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra za ceny pro malé závodníky. Ceny byly nejenom pěkné, ale i praktické, všichni tři partneři reagovali na nový zákon a pohybu chodců v noci a tak se převážně jednalo o bezpečnostní reflexní prvky, které určitě přispějí k ochraně zdraví malých závodníků. Poděkování patří i dalším partnerů. Nejúspěšnější závodnicí je po čtvrtém závodě Katrin Kudělásková z našeho oddílu, která vede celý seriál již z 131 bodovým náskokem. Gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů!!!
Na Dolní Moravě se v sobotu 20.2.2016 jel čtvrtý závod letošního ročníku “Pohár Orlických hor”.
10. 5. 2016
Ve dnech 6. - 7. května 2016 se ve švýcarském Baaru uskutečnilo 36. Mistrovství Evropy juniorů v sálové cyklistice. Za Českou republiku se na soutěž jednotlivců v krasojízdě nominovali z pěti disciplín pouze 2 juniorští reprezentanti ČR Ondřej Hanzlíček z SKP Kometa Brno a Martin Kouřil z TJ Němčice n/H. Náš komeťák Ondřej Hanzlíček 17 letý junior, závodník oddílu krasojízdy, zajel svoji soutěžní jízdu s 30 cviky velmi dobře, bez pádu a hrubých chyb, na hranici osobního rekordu. Výsledných 124,15 bodů bylo však málo na obhajobu bronzové medaile z loňského roku a stačil pouze na pátou příčku v pořadí. Na lepší umístění mu scházela vyšší bodová hodnota v obtížnosti. V Evropě narůstá znovu konkurence a přestože za každý stát mohou startovat poze dva závodníci zůčastnilo se závodů 15 nejlepších juniorů Evropy. Titul mistra Evropy vybojoval závodník Německa Nick Lang. 5 bodů scházelo Ondrovi k bronzové medaili. Tu získal poprvé Christopher Schobel z Rakouska za zajetých 129,43 bodů. Nejnapínavější a nevyrovnanější boje svedly mezi sebou 4 nejlepší juniorky Evropy ,z nichž nejmladší 16 letá Rakušanka Julia Waiser prohrála stříbro o pouhých 11 setin bodu se Švýcarkou Leanou Hotz. Titul Mistryně Evropy získala závodnice Německa Lena Gunther. Podrobné výsledky najdete na www.hallenrad.de
36. Mistrovství Evropy juniorů v sálové cyklistice s účastí Komeťáka Ondřeje Hanzlíčka.
29. 6. 2016
V kvalifikačním závodě do brazilského Ria de Janeiro skončila na desetikilometrové trati třináctá. V redukovaném pořadí zemí postoupila na olympiádu jako desátá a stala se tak nejlepší Evropankou. Rozhovor s naší pavkyní najdete v brněnském Deníku zde Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů Riu !!! Fanděte Janě spolu s námi.
Dálková plavkyně Jana Pechanová si vybojovala čtvrtou účast na letních olympijských hrách.
18. 7. 2016
Letní dětské tábory na Kometě v plné proudu.
Letní příměstské tábory probíhají v areálu SKP Kometa Brno již třetí týden. Denně se sportovního programu zůčastní 100 dětí. Jednotlivé sportovní skupiny jsou zaměřeny na plavání, fotbal a všeobecné sportovní aktivity. Kromně táborů a soustředění malých sportovců v areálu Bauerova, probíhají souběžně další tábory a to ve sportovním plavecké areálu Kraví Hora a ZŠ Arménská, kterých se zůčastní další stovka dětí.
28. 5. 2016
19. ročník Mezinárodního mistrovství PČR v jezdectví.
V pátek se na náměstí Svobody v Brně představily jízdní ekipy ze 7 států. Přes tři desítky jezdců čekalo v sobotu skokové derby a trať dlouhá 1500 metrů s náročnými vodními a parkurovými překážkami. Celkovou vítězkou XIX. ročníku "Mistrovství policie ČR v jízdě na koni" se stala "domácí" Eliška Vaculíková s Derwiszem z Oddělení služební hipologie Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje, která tak obhájila loňské vítězství domácích. Oproti loňsku si o příčku polepšil stříbrný Miroslav Holý na koni Sacramoso Aurelia z Městské policie Ostrava, třetím místem zachraňoval čest zahraničních účastníků Sergey Shiskin z moskevské jízdní policie s Vizírem.
Výsledková listina
5. 9. 2016
13. ročník turnaje v malé kopané ZJ Dragon Cup
tradičně poslední pátek v srpnu patří sportovní areál Komety Brno turnaji v malé kopané Dragon Cup. V letošním roce se ho zúčastnilo 20 družstev ze tří států. Nejde jen o sportovní akci, ale i o výměnu zkušeností mezi policisty a příslušníky záchraného systému. Počasí akci přálo a sportovní úroveň je rok od roku kvalitnější. Poděkování patří i partnerům akce, především pivovaru Starobrno a Bauhausu.
Výsledky
27. 9. 2016
Soňa Svobodová zvítězila v běžeckém závodě.
5|10 mil Brnem je noční běžecký závod historickým centrem jihomoravské metropole. Jedná se o městský kros s dostatečným převýšením a nezapomenutelnými výhledy na noční scenérie Brna. Trať vede přes hrad Špilberk, Petrov, Zelný trh i Starou a Novou radnici. Naše běžkyně Soňa Svobodová v závodě na 5 mil (8 km) kategorie ženy C časem 40 minut 1 vteřina zvítězila o více jak minutu nad druhou Danielou Vojtovou z atletického klubu Tišnov. V letošním roce je to již několikátý úspěšný závod, gratulujeme a držíme palce do dalších.
3. 10. 2016
7. 10. 2016
Oddíl rychlobruslení SKP Komety Brno se má čile k světu
Nově vzniklý oddíl rychlobruslení Sportovního klubu policie Kometa Brno, po náročné fyzické příprav na “suchu”, vyrazil na první letošní trénink do německého Inzellu. Družstvo se připravuje pod vedením velmi obětavé trenérky Věry Břínkové. Sportovci oddílu talent rozhodně mají, teď jen vydržet v přípravě a možná jednou budou následovat Martinu Sáblíkovou. K tomu jim držíme palce.
3. místo pro Ing. Danu Kuřitkovou a klisnu QUINSI
Sobotní jezdecké závody, pořádané TJ Moravan Brno, přinesly úspěch našemu jezdeckému oddílu, kdy Ing. Dana Kuřitková spolu se svou klisnou QUINSI získala bronzové umístění. V nejtěžší soutěži dne, stupně S* s návazným rozeskakováním, uspěla QUINSI i když takto náročnou soutěž absolvovala teprve potřetí. QUINSI je dcerou velmi úspěšné klisny PAMELA, s kterou Ing. Dana Kuřitková slavila v nedávné minulosti vynikající úspěchy. Jsme moc rádi, že spolu se svou jezdkyní pokračuje tato dvojice v úspěšné činnosti oddílu jezdectví a gratulujeme.
Historický první mezinárodní placku si připisují v Komeťácké historii Vojta Čupa s Tomášem Procházkou v deblu na FZ Forza Tour ve Slovinskem Medvode. Dnes zvládli perfektně zápas ve čtvrtfinále proti Italskému páru a v semifinále jim vystavili stopku borci z Albionu I tak bronz z takového turnaje je obrovským úspěchem. Gratulujeme
5. 11. 2016
Bronzové medaile pro naděje oddílu badmintonu SKP Kometa Brno
5. 11. 2016
Porsche arena v Německém Stuttgartu přinesla Nicole další velký světový úspěch. Bronzovou medaili z Mistrovství světa v sálové cyklistice. Přemožitelky našla jen v Německých závodnicích, je ovšem pravda, že Německá sportovní základna v tomto sportu je bezkonkurenční. Naopak zasebou nechala výborné Rakouské a Švýcarské závodnice. Konkurence v tomto sportu je každý rok větší, letos se mistrovství zůčastnilo 18 států a to i Japonsko, Čína nebo Malaisie. A aby byl úspěch ještě sladší, přítel naší závodnice, švýcarský krasojezdec Martens Yannick vybojoval také bronzovou medaili. Tak je tu bronzový pár, Gratulujeme.
Nicole Frýbortová zářila na Mistrovství Světa