SKP Kometa Brno - home AKTUALITY Tomáš Rozbořil, z našeho oddílu sálové cyklistiky, suvereně vyhrál Mistrovství České republiky juniorů. Nechal ostatní daleko za sebou a rozdílem několika tříd opanoval svoji kategorii.  1. Rozbořil Tomáš 152,00 bodů 2. Hanzlíček Ondřej 79,56 bodů 3. Kantor Tomáš 77,2 bodů 14.4.2012 Mistrovství České republiky juniorů - Němčice nad Hanou Rosťa Vítek doplaval v neskutečně nabitém startovním poli 17., 50 vteřin za vítězem. Vypadá to, že neslaný nemastný začátek sezóny v Jižní Americe je zapomenut a Rosťa se dostává do pohody, kterou bude vrchovatě potřebovat v další olympijské kvalifikaci. V závodě žen o tři hodiny později zcela netradičně vedla celých 9 kilometrů naše Jana Pechanová, která se málokdy nechává strhnout k tažení balíku. Jana odtáhla 4 z 6 kol, v pátem kole se ale balík plný favoritek sjel, Jana ho nadále táhla a držela si své tempo. Nakonec dohmátla sedmá, pouhé 3,5 vteřiny za vítězkou a znovu tak letos potvrdila své olympijské ambice. 2.4.2012 Světový pohár v Ejlatu Jihomoravský kraj, na slavnostním večeru v kampusu Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Bohunicích, vyhlásil výsledky ankety o nejlepšího sportovce za rok 2011. Mezi nejleší se zařadily i naši sportovci. V jednotlivcích je to Jana Pechanová, v kategorii seniorský tým, mnohonásobní mistři republiky oddíl plavání Kometa Brno.  24.4.2012 Nejlepší sportovec Jihomoravského kraje V cíli za 3 hodiny 13 minut. Zlato z 15 km závodu FINA Open Water Swimming Grand Prix - Maraton Cancún v Cancúnu Mexiku, zařadila do své zbírky plavkyně Komety Brno. Naše olympionička Jana Pechanová získala v těsné bitvě přes druhou němkou Angelou Maurer cenné vítězství. Čas Jany 3:13:14.21 a druhé Angely 3:13:14.54 rozhodly až cílové kamery. dále klikni na foto  27.4.2012 Jana Pechanová vítěkou světového poháru FINA GRAND PRIX 1.5.2012 Plavci Komety Brno byli úspěšní na Velké ceně Ostravy Přes třicet brněnských plavců bojovalo v ostravském bazénu nejen o vítězství, ale také to byla další možnost pro plnění limitů pro debrecínské Mistrovství Evropy a také možností pokořit limity na londýnské OH 2012. Brněnským plavcům se v této konkurenci dařilo nadmíru úspěšně. Mezi vítěze či medailisty se zařadily nejen stálice jako Martin Verner, Klára Václavíková či Květoslav Svoboda, ale také mladí závodnici jako Jakub Kočař, Jakub Tobiáš, Michaela Kadlecová, Matěj Vobořil a mnozí další. Květoslavu Svobodovi a Jakubovi Kočařovi jen o kousek unikl limit na květnové ME v Debrecínu. Martin Verner překonal rekord VC na královské trati 100 metrů volným způsobem.
16.5.2012
MÁJOVÉ BRNO 2012 – 38. ROČNÍK Mezinárodních plaveckých závodů mládeže
V sobotu 19.5.2012 od 13:00 a v neděli 20.5.2012 od 9:00 se uskuteční již 38. ročník mezinárodních plaveckých závodů mládeže Májové Brno. Jedná se o závody kategorie “A” - žáci a žačky 1998 + 1999 a kategorie “B” - žáci a žačky - 2000 + 2001. Pokud máte zájem a blízký vztah k tomuto sportu, přijďte podpořit plavecké talenty na bazén za Lužánkami. Pořad disciplín najdete na tomto odkazu. Akce se uskuteční za podpory městské části Brno - střed a společnosti Starez- sport a.s.
Belgie - Gent, Česká cyklistická krasojízda naději udržet krok se světovou špičkou. Ukazuje se to na víkendovém evropském juniorském šampionátu sálové cyklistiky, tedy krasojízdy a kolové, který probíhá v belgickém Gentu. O půlnoci na sobotu skončily napínavé boje krasojezdců v sólové kategorii juniorů bronzovým úspěchem 18letého závodníka SKP Kometa Brno Tomáše Rozbořila. Sestava, kterou mu složila trenérka Věra Břínková, podle zařazených cviků hodnotu 162,6 b., Tomáš ji zajel za výsledných 153,59.
19.5.2012
Bronz z Mistrovství Evropy juniorů v krasojízdě díky Tomášovi.
SPORTOVNÍ KLUB POLICIE KOMETA BRNO
Jezdecký areál Panská Lícha v Brně-Soběšicích hostil 15. Mezinárodní Policejní mistrovství České republiky v jezdectví. Do soutěže se zapojily tři desítky policistů od nás i ze Slovenska, Maďarska, Německa a Ruska. Ve dvou disciplýnách, skokové derby, kde překonávají běžné překážky, a speciální parkur policejních dovedností, kde koně odolávají rušivým vlivůml. Radek Šejstal z oddělení služební hipologie z Brna projel více než kilometr dlouhou trať skokového derby se 17 překážkami bez jediného trestného bodu a po zvládnutí speciálních dovednosti se stal celkovým vítězem. Podrobnosti o celém mistrovství, foto a video najdete zde
26.5.2012
Mezinárodního mistrovství policie v jezdectví.
Tréninková líheň Věry Břímkové další výborné výsledky. Na Mistrovství České Republiky žáků ve Zlíně vybojovali její svěřenci tři tituly mistrů republiky. Zuzana Kuchařová a Ondřej Hanzlíček tak pokračují v letošním roce výbornými výkony, které přinesli i mezinárodní úspěch a to bronz z ME juniorů.
18.6.2012
Mistrovství České republiky žáků v krasojízdě přineslo tři tituly pro naše mladé sálové cyklisty.
Velmi příjemnou senzaci nám připravili naši mladí závodníci Kuchařová Hanzlíček. Jejich bronzovou medaili lze považovat za senzaci. Dokonale zaskočil favority, soustředěnou jízdou, ztratili během cvičení jen 6 bodů, skoro nejméně ze všech účastníků MEJ, když zopakovali svoji osobní rekordní lednovou jízdu právě na šampionátu. Nepříjemnou zprávou z mistrovstí je výkonostní pád naší odchovankyně Lebánkové boj o medaile byl letos nad její síly. I když si bodovou hodnotu své sestavy předem snížila ze 172,2 na 170,4 bodu, nedokázala se vyvarovat chyb. A výsledek 151,28 stačil jen na nepopulární čtvrté místo. Medaile si rozebraly závodnice z Německa a Rakouska.
20.5.2012
Nečekaný druhý Bronz z Mistrovství Evropy juniorů v krasojízdě.
Sluníčko a Hudba Hradní stráže a Policie České republiky přivítala účastníky již 15. ročníku Mezinárodního mistrovství Policie České republiky v jízdě na koni. Slavnostní hlášení převzali, od vedoucího oddělení služební hipologie Brno ppor. Libora Blažka, plk. Mgr. Ing. Miloslav Machát náměstek ředitele krajského ředitelství pro vnější službu a ředitel Městské policie Brno JUDr. Ing. Jaroslav Přikryl, BA. Součástí zahájení byly také ukázky práce brněnských strážníků Městké policie Brno. Podrobnosti k M PČR v jezdectví najdete zde
25.5.2012
Slavnostní zahájení Mezinárodního mistrovství policie v jezdectví.
Reprezentantka v dálkovém plavání, Silvie Rybářová, dosáhla svého životního úspěchu. V prestižním světovém závodu Capri-Napoli, který 36km vybojovala senzační 3.místo. Trať zvládla časem 7 hodin 20 minut a 54 sekund. I další plavci Komety Brno měli tento víkend pořádně nabitý program. Brněnští plavci se představili nejen na olympijské kvalifikaci v dálkovém plavání, ale i na Českém poháru v dálkovém plavání, na mezinárodních závodech v Grazu či na Mistrovství ČR jedenáctiletých v Brně.
18.6.2012
Silvie Rybářová v prestižním závodu na 36km Capri-Napol skončila třetí.
Jana se prosadila ve Windermere a také v Manchesteru, kde ve finiši zdolala dvě německé soupeřky. Druhá v cíli Isabelle Haerleová měla ztrátu tří desetin sekundy, třetí Nadine Reichertová zaostala o 0,78 vteřiny. Další česká plavkyně Barbora Picková obsadila v Manchesteru deváté místo. Jana po závodě: "Oba závody mi po zranění zpestřily předolympijskou přípravu. A dvě vítězství mi pozvedla sebevědomí. I když cítím, že forma stále není ideální,"
12.7.2012
Naše dálková plavkyně Jana Pechanová vyhrála v rámci přípravy na olympijské hry dva závody britské série Great North Swim.
8. 7. - 15. 7. 2012 proběhly, za účasti našich střelců Petra a Patricie Svobodových, IV. Evropské hery policistů a hasičů v Puerto de la Cruz na ostrově Tenerife. Soutěžící z celé Evropy soutěžili v 60-ti různých sportech. Střelci Komety Brno reprezentovali v disciplínách: Centre Fire UIT ( CF 30+30 ) Centre Fire DUTY ( CF 30+30 ) Police Action Pistol ( PAP ) - praktická střelba IPSC - řešení reálných střeleckých situací v co nejkratším čase. Podrobnosti k úspěchu manželů Svobodových najdete zde.
24.7.2012
IV. European POLICE & FIRE GAMES 2012. 8 zlatých, 1 stříbrná, 1 bronzová medaile a navíc nový evropský rekord.
Jana Pechanová získala bronzovou medaili na mistrovství Evropy v dálkovém plavání v závodě na olympijské trati 10 kilometrů. V italském Piombinu ztratila 2,8 vteřiny na domácí vítězku a obhájkyni prvenství Martinu Grimaldiovou. Od stříbrné Němky Angely Maurerové českou reprezentantku dělilo 1,4 sekundy. Uspěli i další plavci Komety Brno.
12.9.2012
Minulý týden se v italském městě Piombin0 uskutečnilo Mistrovství Evropy v dálkovém plavání, které završilo letošní dálkoplaveckou sezónu. Do italského městečka vyrazila i sedmička brněnských plavců Pošmourný, Rybářová, Vítek, Pechanová, Karel Baloun a nováčci Jakub Tobiáš a Ján Kútník. Nejvíce se dařilo Janě Pechanové, která si z ME odváží dvě bronzové medaile. Evropský šampionát v dálkovém plavání odstartoval ve středu 12. září, kdy na plavce čekala „olympijská" trať 10 kilometrů. Nejlepší česká dálková plavkyně Jana Pechanová si po OH spravila chuť a dohmátla pro bronzovou medaili. Zlato brala domácí olympijská medailistka Martina Grimaldi, stříbro vybojovala veteránka Angela Maurer z Německa. Další brněnskou nadějí byla Silvie Rybářová, která doplavala na 14. místě. Na stejné trati v mužské kategorii doplaval na 21. místě Jan Pošmourný, další brněnští plavci Baloun a Kútnik skončili na 25. a 26. pozici. V závodu družstev reprezentovala Českou republiku brněnská trojice Tobiáš, Rybářová, Kútnik. Ta nakonec doplavala pro 8. místo. V intervalovém závodu na 5 km, kde opět zářila Jana Pechanová, která si v této časovce dohmátla pro bronzovou medaili. V závodě ji předstihly pouze obhájkyně titulu a domácí reprezentantka Rachel Bruni a druhá v pořadí, Řekyně Araouzu. Podobně jako ženy i muži plavali stejný závod na 5 km. Nejmladší člen výpravy a nováček na ME Jakub Tobiáš si doplaval pro výborné 15. Místo. Osmnáctý byl pak Ján Kútnik a jako dvaadvacátý byl klasifikován Karel Baloun. Závěr programu ME v dálkovém plavání obstaral maratónský závod na 25 km. Pro skvělý výsledek si doplavala zástupkyně Komety Brno Silvie Rybářová, která korunovala svoji úspěšnou sezónu 4. Místem na ME. Mezi muži si ve stejném závodě doplaval pro čtrnácté místo Jan Pošmourný a to i přes velké bolesti v závěru závodu.
17.9. 2012
16.10. 2012
Obhajoba na jedničnu ! Těsně před mistrovstvím světa potvrdily naši krasojezdci, že mají vinikající formu. Na mistrovství republiky v Drásově získaly dva tituly mistrů. Nicole Frýbortovová obhájila loňský úspěch a svou výbornou jízdou potvrdila své prvenství. Tomáš Rozbořil skončil bohužel třetí poté co se nevešel do předepsaného času i když zajel svou jízdu výborně. Vítězem se stal Pokorný z Drásova i přes 6 pádů, přízeň a nepřízeň u rozhodčích je prostě vrtkavá. Vše si vynahradily naši závodníci v závodě dvojic, kde krásnou jízdou naprosto dominovali v této kategorii.
záznam z mistrovství.
24.10. 2012
Oddíl plavání Sportovního klubu policie Kometa Brno ve spolupráci s agenturou GALANT BRNO s.r.o. uspořádal již 44. Velkou cenu města Brna v plavání - GRAN PRIX BRNO 2012. Tato akce se konala pod záštitou primátora statutárního města Brna Bc. Romana Onderky, MBA.
záznam televizního přenosu
7.12. 2012
ANKETA “NEJLEPŠÍ SPORTOVCI MĚSTA BRNA 2012” Primátor Brna Bc. Roman Onderka MBA předal ocenění v anketě o Nejlepšího sportovce města Brna
V anketě hlasovalo celkem 67 odborníků – členů Akademie brněnského sportu. Výsledky: Nejlepší sportovci města Brna 1. Jana Pechanová (Kometa Brno plavání) 2. Jiří Trvaj (Kometa Brno - hokej) 3. Michal Březina (Stadion Brno krasobruslení) 4. Ondřej Cink (Merida Biking Team – horská kola) 5. Jiří Lipták (Kometa Brno – střelba, trap)
Nejlepší sportovní kolektivy města Brna 1. HC Kometa Brno 2. Kometa Brno plavání 3. Ekol team triatlon 4. Kometa Brno, střelecký klub 5. Draci Brno baseball.
5. ročník Mistrovství UNITOP ČR v alpském lyžování Letošní podivná zima nedávala velké šance uspořádat lyžařské závody na vysoké úrovni. Proto bylo velmi překvapivé, když jsme se po deštivém pátku probudili do slunečné mrazivé soboty. Krásné počasí a především kompletně připravený nový lyžařský ski areál Dolní Morava, relax & sport resort přivítal dne 8. a 9. února 2014 účastníky již 8. ročníku Poháru Orlických hor a 5. ročníku Mistrovství UNITOP ČR v alpském lyžování. Dolní Morava patří mezi TOP lyžařská střediska ČR. Náš sportovní klub velmi dobře spolupracuje s vedením tohoto areálu a především se podařilo klubu v areálu vybudovat výborné závodní zázemí a to přímo na sjezdovce. Toto tréninkové centrum mládeže alpského lyžování tak slouží výchově nové generace lyžařů a poskytuje zázemí pro uspořádání kvalitních sportovních akcí. Areál disponuje kvalitními dopravními zařízeními - 2 čtyřsedačkovými lanovkami, 100% zasněžovanými sjezdovkami, které především v této zimně umožnily pořádání kvalitních závodů. 5. ročník Mistrovství UNITOP ČR v alpském lyžování se uskutečnilo pod záštitou generálního partnera "Dolní Morava, relax & sport resort" a za podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra, která také věnovala ceny do závodů dětí. Mistrovství podpořil svojí účastí i prezident Českého svazu lyžařů Lukáš Sobotka. Na regulérnost závodů dohlížela delegátka UNITOP ČR Mgr. Petra Drbohlavová. Kvalitní sněhové podmínky díky technickému sněhu a dobré počasí se staly pokladem pro dosažení kvalitních časů. V kategorii žen bylo pořadí na prvních třech místech: 1. Ing. Jana Zahradníková (Brno) 2. Petra Vrbková (Brno) 3. Jitka Brožková (Brno) Kategorie mužů: 1. Petr Hlavoň (Brno) 2. Robert Hlavoň (Brno) 3. Marian Danos (Praha) Závěrem je potřeba poděkovat všem pořadatelům, rozhodčím a časoměřičům, kteří připravili vynikající podmínky pro bezproblémový průběh soutěží, nejvíce pak technické četě, jež pod vedením předsedy oddílu lyžování SKP Kometa Brno Ing. Tomáše Brožka odvedla vynikající práci.
9.2. 2014
30.3.2012 Jana Pechanová mistryní Izraele na 5km. V neděli 1. dubna čeká na světovou elitu 3. kolo světového poháru – 10 kilometrů v izraelském Ejlatu. Mezi ní se budou snažit prosadit i naši reprezentanti – Jana Pechanová, Silva Rybářová a Rosťa Vítek, kteří jsou již na místě a nejenže se připravují, ale Jana se před svěťákem zúčastnila právě dnes i Mistrovství Izraele na 5km, které nakonec, na stejné trati jako vloni při mistrovství Evropy (okruh 1.66km), vyhrála v čase 58:31 hod. a získala tak svůj premiérový titul mistryně Izraele (na fotkách přímo z místa od Rosti Vítka a Josefa Nalezeného). dále klikni na foto