SKP Kometa Brno - home AKTUALITY 2015
15.12.2014
Nejlepším sportovecem SKP Kometa Brno pro rok 2014 byla 12.12.2014 na Nové Radnici dekorována primátorem Ing. Petrem Vokřálem Bc. SILVIE RYBÁŘOVÁ 29. letá česká reprezentantka Silvie Rybářová jako první česká plavkyně v historii českého plavání ovládla Světový pohár Grand Prix. Tato náročná série sedmi závodů je rozprostřena do 8 měsíců a závodí se v divokých řekách Jižní Ameriky, v teplých vodách Mexika, studených kanadských jezerech až po evropské destinace v Makedonii a v Itálii. Nejkratším závodem v této náročné sérii je 15-ti kilometrový závod v Mexiku a nejdelším pak drsný argentinský závod na 88 kilometrů. A právě v Argentině vykročila Silvie Rybářová skvěle do letošního ročníku Světového poháru, když se ji v únoru podařilo ve slavném argentinském závodu Santa Fe – Coronda na 57 kilometrů vybojovat první vítězství v sérii Grand Prix. V náročném závodě Hernanderias – Parana na „dlouhých“ 88 kilometrů v jihoamerické řece, která v některých místech dosahuje šířky tří kilometrů, dohmátla po 9 hodinách a 44 minutách na druhém místě za vítěznou. Následovalo 15 km v Mexiku. Na začátku prázdninových měsíců putovala česká plavkyně do Kanady, kde se zúčastnila dalších dvou kol Světové série. Legendární St-Jean na 32 kilometrů. Teplota vody se v průběhu závodu pohybovala v rozmezí 14 – 19 stupňů a závod doprovázely vlny, chlad, silné nárazy větru a déšť, což způsobilo Silvii Rybářové podchlazení a po doplavání byla v péči lékařů. O týden později v dalším kanadském závodě v Magogu na 34 km získala další vítězství. Evropskou část Světové série zahájila Silvie Rybářová nejprve účastí na Mistrovství Evropy v Berlíně, kde úspěšně reprezentovala ČR na tratích na 10 a 25 kilometrů. Pět dnů po svém berlínském startu získala další prvenství v Makedonii, kde bojovala na trati 33 kilometrů v jezeře Ohrid. Posledním závodem je legendární mořský závod Capri – Neapol na 36 kilometrů, který měl rozhodnout o celkovém vítězství ve Světovém poháru. Silvie Rybářová si udržela vedení a připsala si životní úspěch a jako první česká plavkyně v historii ovládla Světový pohár Grand Prix. Tři vítězství, dvě druhá místa, jedno čtvrté a jedno páté místo položily základ k tomuto historickému vítězství Silvie Rybářové.
Foto Nová Radnice Foto Nová Radnice
5.1.2015
Nejmladší lyžaři našeho klubu úspěšně vykročili do roku 2015 Úspěšný první závod mladých sjezdařů SKP Kometa v Poháru Orlických hor (POH 2015). Dvě první místa a další tři místa v první desítce získali mladí sjezdaři SKP Kometa v prvním závodě obřího slalomu POH, který se jel v Červené Vodě na Bukové hoře. Výsledky v jednotlivých kategoriích : 1.místo Kudělásková Katrin 1.místo Hlavoň Jakub 9.místo Hlavoňová Lucie 9.místo Hlavoň Ondřej 10.místo Sobotka Tomáš Uvedené výsledky jsou výsledkem systematické práce trenérů s mládeží a zázemím nového tréninkového centra SKP Kometa v Dolní Moravě. Doufáme v pokračování takových výsledků i vdalších závodech seriálu POH, kde SKP Kometa pořádá v únoru v pořadí 3.závod.
23.1.2015
Další medaile mladých sjezdařů SKP Kometa ze závodu v Poháru Orlických hor (POH 2015). Tentokrát se závod POH konal v Českých Petrovicích. Na start se postavilo opět úctyhodných 200 startujících. Závodů se zúčastnili z SKP jen zástupci přípravky a předžáků. Mladší žáci startovali na celostátních žákovských závodech v Karlově. Dařilo se více dívkám než chlapcům, ale všichni bojovali opět naplno. Výsledky v jednotlivých kategoriích : 2.místo Kudělásková Katrin 11.místo Krčková Lucie 15.místo Hlavoň Jakub 19.místo Hlavoňová Lucie 20.místo Sobotka Tomáš V průběžném pořadí POH si Katrin Kudělásková drží 1.místo a Jakub Hlavoň je 3. POH pokračuje 29. 1. Večerním závodem v Čenkovicích.
Vydařený závodní víkend na Dolní Moravě
7. - 8.2.2015
Sobota 7. a neděle 8.2.2015 byla na Dolní Moravě ve znamení závodů. Náš partner Rezort Dolní Morava připravil kvalitní sjezdovku a technická četa výbornou trať. Účast v obou závodech byla rekordní, přes 300 závodníků. Lyžaři SKP Kometa se rozhodně neztratili, získali několik medailových umístění. Všem organizátorům patří velké poděkování.
V Českém poháru juniorů v krasojízdě zvítězil v Ondřej Hanzlíček z SKP Komety Brno. Na Českém poháru juniorů ve Zlíně se Ondřeji opravdu dařilo. Závody, které jsou současně také nominační pro Mistrovství Evropy juniorů, nejenom že zvítězil, ale zajel nejlepší výsledek závodů 110,8 bodů a zlepšil si tak i svůj osobní rekord.
23.2.2015
V anketě nejlepší sportovec Jihomoravského kraje za rok 2014 se v první desíce umístili hned 3 sportovci Komety Brno. Nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje za minulý rok byl ve čtvrtek 5. března 2015 v Brně vyhlášen horolezec Adam Ondra. Ocenění mu předal hejtman Michal Hašek. Ten ocenil výsledky nejlepších sportovců i obětavou práci jejich trenérů a doprovodných týmů. V první desítce se umístily hned tři sportovci Komety Brno. * vítězka světového poráru v dálkovém plavání Mgr. Silvie Rybářová * držitelka bronzové medaile z MS sálové cyklistiky - Nicole Frýbortová * bronzový z MS a vítěz závodu SP - Jiří Lipták (zastoupený trenerem R. Zaoralem) Vyhlášení nejlepších sportovců Jihomoravského kraje za rok 2014 se uskutečnilo v rotundě pavilonu A na brněnském výstavišti. Jednotlivé nominace navrhla široká odborná sportovní veřejnost. Oceněné sportovce v jednotlivých kategoriích vybrala na základě elektronického hlasování komise složena z expertů ze sportovního prostředí a zástupců médií.
9.3.2015
12.3.2015
East European Cup 2015 - Východoevropský pohár v krasojízdě První závod nového ročníku mezinárodního Východoevropského poháru v krasojízdě ovládli závodníci SKP Kometa Brno a to s nejméně 20 bodovým náskokem na druhé místo.
Ondřej HANZLÍČEK junioři
Tomáš ROZBOŘIL Elite muži
Nicole FRÝBORTOVÁ Elite ženy
Nicole FRÝBORTOVÁ Tomáš ROZBOŘIL Elite dvojice
JUBILEJNÍ 70. ROČNÍK BĚHU LUŽÁNKAMI S UMÍSTÉNÍM NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ PRO SPORTOVKYNI SKP KOMETA BRNO - SOŇU SVOBODOVOU. Běh Lužánkami patří k nejvýznamnějším tradicím brněnského sportu a je druhým nejstarším během na Moravě. Koná se pravidelně každoročně od svého 1. ročníku v roce 1946. Závod žen je dlouhý 6,4km, hlavní závod mužů je na 8 kilometrů. v Letošním ročníku velmi dobře bojovala naše členka Soňa Svobodová, která se startovním číslem 337 skončila v absolutním pořadí na 43. místě, z 307 závodnic se ztrátou na absolutní vítězku: 0:08:25. Ve své kategorii W45, v které startovalo 23 žen, pak získala stříbrnou medaili za 2. místo časem 00:30:27. GRATULUJEME!
23.3.2015
24.3.2015
Mladí sjezdaři SKP se úspěšně zúčastnili KIDS TROPHY v rakouském Zauchensee. Na závěr závodní sezóny se mladí sjezdaři SKP Kometa zúčastnili prestižního mládežnického závodu KIDS TROPHY v Rakousku. Tento obří podnik, kde startuje každoročně 700 závodníků z téměř všech států Evropy se jede v Zauchensee na spodní části sjezdovky Světového poháru. Závod pořádá stejný tým pořadatelů jako při Světovém poháru a kvalita tratí závodu včetně zázemí v cílovém prostoru navodit pro mladé závodníky alespoň částečně atmosféru velkých závodů. Naši závodníci po úspěchu v domácích závodech i zde zajeli velmi dobře a patří jim dík za vzornou reprezentaci klubu SKP Kometa Brno. Výsledky KIDS TROPHY RACE : Ročník 2006 2.místo Katrin Kudělásková Ročník 2006 17.místo Lucie Krčková Ročník 2004 11.místo Lucie Hlavoňová Ročník 2002 6.místo Tereza Hlavoňová Ročník 2002 8.místo Dora Koudelková
28.3.2015
East European Cup 2015 - Východoevropský pohár v krasojízdě Závodníci Komety úspěšně pokračují, druhé kolo poháru se konalo 8.3.2015 v Maďarsku (Baj). V kategorii elite ženy - zvítězila Nicole Frýbortová v mužích - zdravetně indisponovaný Tomáš Rozbořil skončil až třetí, podlehl úřadujícímu mistru světa Niedermeierovi (SRN) i domácímu mistru Maďarska Schönovi. Kategorii elite dvojic open vyhráli Frýbortová s Rozbořilem. Ve stejný den suveréně vyhrál Brněnské předkolo mistrovství ČR juniorů Ondřej Hanzlíček.
30.3.2015
Celkové vítězství v sérii závodů Pohár Orlických hor získala suverením způsobem naše lyžařka Katrin Kudělásková výkonem 400 bodů. Nechala tak za sebou všech 64 závodnic s náskokem 60 bodů na druhou v celkovém pořadí. Neztratili se ani ostatní závodníci čtvrtý skončil ve své kategorii Jakub Hlavoň. Umístění dalších našich závodníků: 13.místo přípravka dívky Lucie Krčková 10.místo předžačky Lucie Hlavoňová 19.místo přípravka chlapci Tomáš Sobotka (od února zraněn) 6.místo ml.žáci Ondřej Hlavoň Výbornou práci odvedli také trenéři Robert Hlavoň, Gabriela Kudělásková a šéf trenér celého družstva Martin Kudělásek.
20.4.2015
Soňa Svobodová z Komety Brno ovládla svou kategorii C1 v běhu “Brněnská desítka” a navíc se neztratila ani v celkovém umístění časem 55:15 - 196 misto celkově. Na startu se objevilo 2260 účastníků. Počasí bylo chladnější a vítr také moc nepřál, přesto dosažený čas je výborný.
30.4.2015
MISTROVSTÍ ČESKÉ REPUBLIKY V PLAVÁNÍ DRUŽSTEV 2015
MUŽI 1. MÍSTO ŽENY 7.MÍSTO
4.5.2015
Výkonný výbor Českého olympijského výboru schválil nominaci pro Evropské hry v Baku, které se konají ve dnech 12.–28. června 2015. Na hry se se podívá 130 českých sportovců a 70 členů doprovodu. Český tým vysílá reprezentanty v plavání (vč. synchronizovaného), badmintonu, basketbalu 3x3, plážovém volejbalu, boxu, cyklistice, šermu, gymnastice a moderní gymnastice, judu, karate, rychlostní kanoistice, střelbě, stolním tenisu, triatlonu a zápasu. Nominaci si vybojoval také Vítek Král z SKP Kometa Brno, oddílu boxu ve váze 75kg.
18.5.2015
Mistrovství Evropy juniorů v sálové cyklistice se konalo 15.-16. května 2015 v Nufringenu - v Německu. A právě o bronz, kde o výsledku rozhodovaly pouhé setiny bodů se odehrál nejnapínavější souboj mezi Ondrou, francouzem Jakobcem Loisem a rakušanem Christopherem Schobelem, který měl o 9 bodů vyšší bodovou hodnotu. Ondra přes počáteční smůlu hned v úvodu sestavy, kterou začal pádem, znovu zmobilizoval síly, cvik suverénně zopakoval a pokračoval v boji o medaili. Svým obdivuhodným výkonem a koncentrací překvapil trenéry, rozhodčí, vyprodané cca dvou-tisícové hlediště i samotné soupeře. Jeho sen a cíl, být třetím nejlepším juniorem na Mistrovství Evropy juniorů se mu splnil. Zlato a stříbro patří zaslouženě o 3 roky starším závodníkům z Německa Nickovi Langovi a Maxovi Mautemu.
ONDŘEJ HANZLÍČEK 15 letý juniorský mistr ČR, člen oddílu krasojízdy SKP Kometa Brno. Výkonem 117,55 bodů vybojoval BRONZOVOU MEDAILI na Mistrovství Evropy juniorů.
Ondřej se svou trenérkou Věrou Břínkovou
Jihomoravané obhájili loňské prvenství Brno hostilo další ročník Mezinárodního Policejního mistrovství ČR 2015 v jezdectví. Poslední květnový víkend se v Brně uskutečnil další ročník Mezinárodního Policejního mistrovství České republiky 2015 v jezdectví. Tradiční akce, nad kterou převzali záštitu policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý, hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a primátor statutárního města Brna Petr Vokřál, byla spojená také s bohatým doprovodným programem. Po pátečním slavnostním zahájení na náměstí Svobody probíhaly v sobotu v jezdeckém areálu Panská Lícha v Brně samotné závody. Téměř tři desítky jezdců čekalo skokové derby a trať dlouhá 1500 metrů s náročnými vodními a parkurovými překážkami. Po přestávce, kterou vyplnily ukázky práce policistů ze Speciální pořádkové jednotky, Oddělení služební kynologie a také vrtulník Letecké služby, začal pro diváky velmi atraktivní policejní parkur, kdy jezdci s koňmi museli překonat dvanáct speciálních překážek a prokázat odvahu a poslušnost zvířete. Mezi překážky simulující práci jízdních jednotek u policie patřil skok přes oheň, střelba na terče nebo sklopná lávka. Celkovou vítězkou XVII. ročníku "Grand Prix Policie ČR v jízdě na koni" a XVIII. ročníku "Mistrovství policie ČR v jízdě na koni" se stala Martina Vysloužilová na koni Prestige z Oddělení služební hipologie Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje, která tak obhájila loňské vítězství domácích. Druhé místo si svým výkonem zasloužil Grzegorz Wypchlak na koni Don Camilo z Polska, a bronz získal Miroslav Holý na koni Sacramoso Aurelia z Městské policie Ostrava. mjr. Petra Vedrová, 30. 5. 2015
30.5.2015
18. ročník Mezinárodního Policejního mistrovství ČR 2015 v jezdectví
Výsledkové listiny
30.6.2015
Kdyby nám někdo na začátku soutěže řekl, že budeme mít možnost hrát o titul do poslední chvíle, nevěřil bych mu, říká Miroš Šívr trenér družstva. Myslím, že se podařilo nebo spíše daří postupně zapojovat dorostence k mužům, že pozvolna dochází k přirozené obměně generací, ale co je nejdůležitější, stávající generace je stále hladová po vysněném prvním místě v soutěži mužů a to je pro nás zárukou pokračování v započaté práci a pokusit se vše posunout, jak u mužů, tak v soutěži dorostu. Vám, sportovní přátelé, děkujeme za podporu, bez které bychom dnešních výsledků nedosáhli a pevně věříme, že postupnými kroky, které jsou měřitelné v podobě lesku kovu na hrudi našich sportovců, vracíme Váš zájem o náš krásný sport vodní pólo. Miroš Šívr Kometa Brno vodní pólo
Muži vodního póla Komety Brno na nejvyšší stupínek v soutěži I. ligy mužů.
7. 9. 2015
Ani tentokrát počasí nezklamalo pořadatele již 8. ročníku Sportovního dne Městské policie Brno. Brzo ráno nás přivítal slabý dešť, ale ten rychle skončil a tak se mohlo sportovat s plným nasazením. Do sportovního dění se zapojilo přes 200 strážníků ze všech oddělení Městské policie. V průběhu dne přišli povzbudit své kolegy i další, kterým skončila služba a tak se v areálu vystřídalo 400 strážců pořádku. Akci podpořila také Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra pobočka Brno. Vítěze dekoroval vrchní velitel Městské policie Primátor statutárního města Brna Ing. Petr Vokřál, který si také připomněl své sportovní začátky v areálu Sportovního klubu policie Kometa Brno, kde aktivně závodil v oddílu lyžování.
8. Sportovní den Městské policie Brno
29.9.2015
Další kolo tohoto mezinárodního poháru v sálové cyklistice jednoznačně opanovali cyklisté Sportovního klubu policie Kometa Brno. V sobotu 26.září 2015 a Maďarském Bokodu. Ve všech obsazených kategoriích získali vítězství. Junioři - Ondřej Hanzlíček Dvojice elite: Nicole Frýbortová - Tomáš Rozbořil Ženy elite: Nicole Frýbortová Muži elite: Tomáš Rozbořil Jen v kategorii juniorek nám zatím chybí závodnice s mezinárodní výkonností.
East European Cup 2015 - Východoevropský pohár v krasojízdě
5. 10. 2015
Ve čtvrtek 1. října 2015 proběhlo v Kongresovém sále TOP Hotelu v Praze vyhlášení nejlepších sportovců resortu Ministerstva vnitra za rok 2015. Součástí této slavnosti bylo i vyhlášení nejlepšího sportovce PČR. Jedná se o policisty zařazené v běžném výkonu služby, kteří svůj sport provozují ve volném čase. Sportovcem PČR roku 2015 se stal Radim Maděránek z Komety Brno a ocitl se tak ve skvělé společnosti Martiny Sáblíkové, Ondřeje Moravce a dalších skvělých reprezentantů. Radim získal v letošním roce na Policejním mistrovství světa v praktické střelbě z krátkých služebních zbraní v Maďarsku stříbrnou medaili v jednotlivcích a spolu s týmem se stal mistrem světa v týmové soutěži. Slavnostního večera se zúčastnili kromě nominovaných sportovců zástupci vedení Ministerstva vnitra v čele s náměstkem ministra vnitra pro ekonomiku, strategie a evropské fondy Jiřím Zmatlíkem, ředitel Centra sportu MV Jiří Beran, zástupci sportovních svazů, armádního sportu a další hosté.
Nejlepším sportovcem Policie České republiky se stal Radim Maděránek
Zajímavý rozhovor z účastníky Mistrovství světa ve střelbě najdete zde